Tuesday, December 13, 2016

første ekspedition til Sydpolen

første ekspedition til Sydpolen 

første ekspedition til Sydpolen
første ekspedition til Sydpolen 

første ekspedition til Sydpolen


105-årsdagen for den første ekspedition, der nåede Sydpolen

Den første ekspedition at nå den kold og fjern Sydpolen blev ledet af den norske Roald Amundsen. Den opdagelsesrejsende, sammen med fire kammerater nåede Sydpolen den 14. december 1911 en odyssé præget af tragedien, som en anden gruppe på fem opdagelsesrejsende, ledet af englænderen Robert Scott, nåede målet fem uger efter holdet Amundsen, men desværre døde på den returflyvning. Amundsen og hans fire kammerater var i høj grad påvirket af den dårlige formue på en anden gruppe af opdagelsesrejsende. En venlig og ædel konkurrence endte i tårer.

Amundsen modregne for Sydpolen i juni 1910 et skib med tilnavnet Fram. Det var planlagt, at holdet var rettet først til Arktis, men Amundsen besluttede at gå direkte til Sydpolen, en plan, holdes hemmelig, fordi konkurrencen var for meget, og han ønskede at være den første til at nå område isnende ukendt. Så etableret sin base i Framheim, Hvalbugten, som ligger i Great Ice Barrier, hvor han forberedt sit hold med henblik på at være den første til at nå Sydpolen. Måneders forberedelse senere, de forlod i oktober 1911. med hjælp af hunde, ski og slæder, turen gik meget godt, og viste sig at være hurtig, og den 14. december drømmen blev realiseret. Den norske og fire kammerater nåede Sydpolen den dag.

Google fejrer denne onsdag, 14. december den 105. årsdagen for ekspeditionen af ​​Roald Amundsen til Sydpolen gennem en doodle (nedenfor), hvor vi kan se gruppe ledet opdagelsesrejsende fra Amundsen på målstregen på et tidspunkt der smager den herlighed som vinden pisker Antarktis uden for sit telt

No comments:

Post a Comment